Összegyűjtöttem a gyakran ismételt kérdéseket a munkámmal kapcsolatban. Remélem, hogy te is megtalálod azt, ami érdekel! Ha mégsem, akkor itt felteheted a kérdéseidet. Szívesen válaszolok rájuk.

Mi történik a találkozóink során?

Képzelj el egy beszélgetést, amikor elmondod mindazt, ami foglalkoztat, mert megoldást keresel rá! Nekem biztosan lesznek kérdéseim, hogy pontosan értsem mire gondolsz. Lesznek majd ötleteim is, hogy hogyan rendszerezheted az információidat. Segítek, hogy meglásd a lehetőségeidet. Mutatok például döntéselőkészítési módszereket, amik segítenek értékelni a lehetőségeket, hogy választani tudj közülük. Alapvetően “így néz ki”. Nincs benne semmi varázslat, jóslás vagy misztérikus tartalom.

Ha ennél pontosabban leírnám, hogy hogyan dolgozom, akkor megtörném vele az intuíciós hatást. Magyarul; esetleg előre felkészülnél rá és így nem azt tennéd vagy mondanád, ami elsőként adódik. Itt pedig fontos, hogy meg tudj nyílni. Az én dolgom az, hogy megfelelő környezetet biztosítsak ehhez.

Olyan vagy, mint egy pszichológus?

Vannak olyan coachok, akik végzett pszichológusok is egyben. Én nem vagyok pszichológus. Természetesen az emberismeret fontos számomra, ezért érdekel a pszichológia, de nem azért találkozunk, hogy elemezzem pl. az anyukádhoz fűződő viszonyodat és esetleges gyerekkori traumákat.

Ha egyszer elkezdünk beszélgetni, akkor rendszeresen járnom kell majd coach-hoz?

A támogatás, amit nyújtok, nem okoz “függőséget”. Olyan megoldásokat találunk, amiket önállóan tudsz alkalmazni amikor szükséged lesz rájuk. Az előfordulhat, hogy később egy másik helyzetben újra találkozunk, de nem fogsz pl. engem hívogatni minden apró-cseprő döntés kapcsán. Ettől nem veszíted el az önállóságodat, hanem pont ellenkezőleg; megerősíted.

Én nem akarok karriert építeni, csak nem érzem jól magam a jelenlegi helyemen. Akkor is fordulhatok hozzád?

Igen, természetesen. A karrier szó manapság erősen kapcsolódik a nagyszabású munkahelyi sikerekhez, pedig életutat is jelent. Én azért dolgozom, hogy pozíciótól és munkahelytől függetlenül mindenki megtalálhassa a maga számítását a munka világában.

Vannak gondok a munkahelyemen, de én nem akarok felmondani, ha nem muszáj. Ebben tudsz segíteni?

Igen, tudok segíteni neked abban, hogy felmérd mekkora személyes ráhatásod van azokra a gondokra, amik zavarnak. Az ember csak a saját hozzáállásán tud változtatni, másokén nem. Viszont a saját nézőpontod megváltoztatásával, a tetteiddel és az érveiddel te magad is előidézheted a pozitív változást magad körül. Tudok segíteni abban, hogy: hogyan kommunikálj a főnököddel, reálisan értékeld az elvégzett munkádat, hogyan kérj béremelést és miként kezelj bizonyos szituációkat a munkahelyeden.

Meddig tart a coaching?

Alkalmanként 1 óra. Számíts rá, hogy ha fontos ponthoz érkezünk az 59. percben, akkor nem köszönök el azzal, hogy majd legközelebb itt folytatjuk. Ilyen különleges esetekre is marad még egy kis extra idő.

Az alkalmak között 1 vagy 2 hét telik el. A teljes folyamat általában 3 találkozó. Az is előfordul, hogy a 30 perces ismerkedő beszélgetés során máris megoldás születik. Van olyan helyzet is, amikor komplexebb témát hosszabb idő feldolgozni. Erről akkor tudok neked többet mondani, amikor már ismerem a személyes helyzetedet.

Hol tájékozódhatok a szakmai háttereddel kapcsolatban?

Ajánlom, hogy nézd meg a LinkedIN profilom. Megtisztelsz, ha meghívsz a LinkedIn kapcsolati körödbe. Ráadásul úgy még többet is megtudhatsz velem kapcsolatban. Akár ott is közvetlen üzenetet tudsz majd küldeni nekem.