Blog

A legfrissebb írásaimat az Instagram-on és a LinkedIn-en találod. A Digital Hungary által közölt cikkeim pedig itt érhetőek el.

Virtuálisan csak néhány kattintásnyira vagyok tőled.
Örülök minden új követőnek/meghívásnak – akkor is, ha még nem ismerjük egymást személyesen.

Remélem hamarosan találkozunk! 🙂
Addig is minden jót kívánok!

Üdvözlettel:
Anita

Egészségügyből a kereskedelembe

Nézzétek! Karrierváltó ügyfelem csodásat alkotott. Nagy munka van mögötte és nagy munka vár még rá, de már jó úton halad.

Nagyszerű érzés, amikor a közös munka gyümölcse beérik és boldogan mosolyogni látom azt, aki korábban kérdésekkel és aggodalmakkal telve érkezett hozzám.

Azt gondolom, hogy mindannyian csak gazdagodtunk ezzel a gyönyörű ajándék-virág üzlettel és Annamária saját Evolina márkájával. 🙂

Gratulálok! Sok sikert!

 

A karrier várhat (?)

“A karrier várhat.” vagy “A karrier várhat?”

Egy biztos; előbb-utóbb eljön az idő, amikor visszamész dolgozni és addig még érdemes lenne kiélvezni az otthon töltött időt is.

Azzal nem jutsz előrébb, ha a karriered miatt aggódsz amíg a gyerekkel vagy, és munka közben meg lelkiismeretfurdalásod van, mert úgy érzed, hogy több időt kellene töltened a csöppöddel.

Ha megtervezed, hogy hogyan tudsz mindkét szerepedben ELÉG JÓ LENNI és ezt elfogadod, akkor minőségi időt töltesz majd a gyerekkel/családdal és minőségi munkát végzel a munkahelyeden is. Közben pedig kiegyensúlyozott és elégedett leszel.

A lenti néhány témakör és kérdés segít, hogy megtervezd a személyre szabott munka-magánélet egyensúly kombót magadnak.

Foglalkozz vele annyit, amennyit szükségesnek érzel és úgy, ahogyan tudsz. Nyithatsz pl. egy Trello táblát, vagy Mindmap-et, amit bármikor bővíthetsz, amikor eszedbe jut egy-egy újabb gondolat.

Ha lehetőséged van rá, akkor bújj el minden más elől egy időre és dolgozd fel alaposan a témaköröket. Ahogyan jólesik. 

 

Két dolog, amit jó ha szem előtt tartasz:

  1. Soha nem lesz tökéletes megoldás, ne azt keresd! Valamit valamiért elv alapján KAPJON MINDEN TERÜLET annyit, amennyi már elég jónak minősül. 
  2. Ne feledd, hogy ÁTMENETI HELYZETRŐL VAN SZÓ! Időszakonként szükség lesz újratervezésre ahhoz, hogy a gyermeked egészséges felnőtté érjen, Te pedig egészséges felnőtt maradj.

 

Itt most te állsz a középpontban. A Család és a Gyerek(ek) is nagyon fontosak, de a kiindulási pont itt most te vagy és az erőforrásaid.

A sorrend természetesen egyéni, eltérhet ettől. Ezek csak gondolatindítók, bátran egészítsd ki a listát saját kérdéseiddel! Hagyd, hogy egyik téma hozza magával a másikat!

 

Anyagiak: Mit szeretnél hozzátenni a családi kasszához? Kell-e pénzt keresned és ha igen, akkor mennyit? Mire fordítod a meglévő megtakarításaidat? Mire szeretnél gyűjteni?

Idő: Mennyi időt tudsz szánni munkára és mennyit a magánéletre? Ezekből mennyi az, ami kifejezetten Téged szolgál (jólesik, feltölt, hasznos stb.)? Mi az a napi/heti/havi rutin, ami alapján minden területre jut elég idő? Ha idő szűke áll fenn, akor milyen más erőforrásokat tudsz igénybe venni? Hogyan tudod rövidebb idő alatt elvégezni a teendőidet? 

Munkahely: Milyen információid vannak a főnöködtől, a munkaügytől stb.? Várnak-e vissza ugyanabba a munkakörbe amiben dolgoztál? Szeretnéd-e továbbra is azt a munkát végezni? Van-e a cégnél más lehetőség? Mik a jogszabály adta lehetőségeid?

Karrier pálya: Hogyan illeszkedtek be az eddigi munkaköreid a személyes szakmai fejlődésedbe? Mi változik (és hogyan) azzal, hogy szülő vagy? Mik a rövid-, közép- és hosszú távú terveid a szakmai életedben?

Magánélet: Mik a rövid-, közép- és hosszú távú terveid a magánéletedben? Mi az élet küldetésed? 

 

Ha elakadnál valamelyikkel, írj nekem! Szívesen segítek. 

 

Kapcsolatépítés

A kapcsolatépítés első lépései

 

Sokat beszélnek arról, hogy hogyan érdemes 1-3-5-10 percben bemutatnod magad… de az a kis monológ is csak akkor jöhet, amikor erre már számít a “célszemély” és nyitott is rá (meetup, konferencia, állásinterjú stb.). Különben túl pushy. Kéretlen információ, ami előbb szül ellenállást, mint ahogyan elgondolkodhatnának azon, hogy releváns-e számukra egyáltalán.

 

A kapcsolatfelvételhez nem kellenek világmegváltó dolgok.
Kapcsolódni egyszerűbben is lehet. Meglepően tartós eredményt hoz.

 

Ez a videó ad pár tippet a kapcsolatteremtéshez. Üzleti környezethez igazítva is jól működő tippek ezek. Törd meg a jeget! 🙂

 

 

Az elégedettség 8 eleme

Akkor vagyok elégedett, amikor úgy érzem, hogy 

“Ennél jobban nem is tölthettem volna el ezt az egy órát.”

Hogy mi kell ehhez? Itt vannak a hozzávalóim. Próbáld ki őket Te is! Előre szólok, hogy bár pofonegyszerűnek tűnnek; még gyakorlottaknak is rejteget kihívásokat ez a lista! Mégis megéri foglalkozni vele, mert egy-egy ilyen óra alaposan feltölthet energiával. 

  1. Közben eszembe sem jut, hogy mi mással foglalkozhatnék éppen.
  2. Nem minősítem azt, amit teszek (vagy azt, hogy pont nem teszek semmit).
  3. Nem foglalkoztat, hogy mit szólnak (vagy esetleg mit szólnának) hozzá mások.
  4. Nem mérem, hogy meddig tart.
  5. Nem akarom pont ugyanígy megismételni.
  6. Nem jut eszembe, hogy mit csináltam egy órája és nem készülök közben a következő órára sem.
  7. Érzem, hogy én vagyok – de csak utólag, ha belegondolok egyáltalán.
  8. Nem hasonlítom egyetlen korábbi elégedett állapothoz sem.

Írd meg nekem a tapasztalataidat! Kíváncsian várom.